Ez történik, amikor kannabiszt fecskendeznek be rákos sejtekbe

Az első tudományos vizsgálatot, amely bebizonyította, hogy a kannabisz rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, 42 évvel ezelőtt végezték.

1974 óta számos vizsgálat kimutatta a kannabisz tumorellenes hatását. A tanulmány eredményeiről a Washington Post-ban számoltak be 1974. augusztus 18-án, ahol a kannabisz alkotóeleme a THC “lelassította a tüdőrák, emlőrák és a vírus által előidézett leukémia növekedését kísérleti egerekben, és 36 százalékkal növelte az élethosszukat.” (1)

1975-ben az Országos Rákkutató Intézet folyóiratában a “Kannabionidok daganatellenes hatása” című cikkben arról számoltak be, hogy a “Lewis tüdő adenocarcinoma növekedését szájon át adott tetrahidrokannabinol (THC) és kannabinol (CBD) késeltette. A 20 egymást követő napon THC-vel és CBD-vel kezelt egerek esetében az elsődleges daganat mérete csökkent.” (2)

1988-ban egy kutatócsoport a madridi Complutense Egyetemen Dr. Manuel Guzman vezetésével felfedezte, hogy a THC szelektíven vált ki programozott sejthalált agydaganat sejtekben anélkül, hogy negatívan befolyásolná a környező egészséges sejteket. (3)

A “Nature Medicine” 2002. márciusi számában arról számoltak be, hogy gyógyíthatatlan agydaganatokat pusztítottak el patkányokban THC befecskendezésével. 2007-ben a Harvard kutatói is azt találták, hogy a kannabisz vegyületek csökkentik a tüdőrák növekedését. A SETH Group nevű szervezet kimutatta, hogy a kannabisz vegyületei megállítják az emberi glioblastoma multiforme agydaganat sejtjeinek növekedését. A SETH Group azt mondja, hogy “A kemoterápia nem összeegyeztethető ezzel a nem toxikus rákellenes hatással.” (4)

2012-ben egy pár tudós a California Pacific Medical Center-ben, San Franciscóban azt találta, hogy a THC sokféle rák áttétjét megállítja. (5)

Az alábbi videók azt mutatják, hogy a THC hogyan öli meg a rákos sejteket.

(1) – http://www.alternet.org/story/9257/pot_shrinks
(2) – http://jnci.oxfordjournals.org/content/55/3/597
(3) – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9771884
(4) – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PM
(5) – http://www.cpmc.org/about/press/news2012/ca

forrás: ujvilagtudat.blogspot.com